Zilveren Iserbyt: 'Samen met Michael Vanthourenhout kende ik echt wel een goede dag'

1 weergaven

Eli Iserbyt veroverde de zilveren medaille op het EK veldrijden. Hij moest de ijzersterke Mathieu Van der Poel maar net voor hem laten. "We legden Mathieu van der Poel wel heel lang het vuur aan de schenen", zegt Iserbyt.

Eli Iserbyt mag tevreden zijn na zijn EK veldrijden. Hij was de grote concurrent van Mathieu Van der Poel. "Samen met Michael Vanthourenhout kende ik echt wel een goede dag. Dat mijn teamgenoot ook sterk rondreed was in mijn voordeel. Bij de passages aan de grachten had ik het op mijn beurt zeer lastig. Ik stapelde daar de fouten op. Al bij al mag ik toch best tevreden zijn met mijn prestatie. We legden Mathieu van der Poel wel heel lang het vuur aan de schenen. Het basistempo van Mathieu van der Poel is net iets hoger dan het onze. Daarom is hij net iets beter. Samen met Michael hebben wij het beste eruit gehaald. Ik rij een constant seizoen en daar mag ik tevreden over zijn. Ik probeerde een paar keer aan te vallen maar slaagde er niet in om Mathieu van der Poel af te schudden", zegt Iserbyt. 

Laurens Sweeck vocht bijna de volledige wedstrijd om vooraan te geraken. Uiteindelijk pakte hij dan toch de bronzen medaille. "Ik ben misschien niet veel in beeld gekomen in het eerste gedeelte van de cross, dit na een mindere start. Het duurde een hele poos voor ik terug kon aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Bovendien kwam ik dan nog eens ten val. De beste heeft hier gewonnen. 
Het was een lastige omloop. Je moest steeds goed indelen. Mijn voordeel was dat voorin het tempo soms stokte terwijl ikzelf een constante snelheid kon aanhouden. Op twee ronden van het einde kreeg ik vijf seconden aangesmeerd. Die kloof heb ik nooit meer kunnen overbruggen. In volle finale raapte ik alle krachten samen en kon zo alsnog derde worden. Ik noem dit een zoveelste opsteker dit seizoen", besluit Sweeck.