Zeges voor Cant, Andrade, Dockx en Michels

1 weergaven

Sanne Cant heeft in de Soudal Waaslandcross haar zesde zege van het seizoen geboekt. In de andere reeksen waren de zeges voor Andrade, Dockx en Michels.

Wereldkampioene Cant startte in Sint-Niklaas als de absolute favoriete en probeerde in de eerste ronde de wedstrijd naar haar hand te zetten. Slechts één renster kon mee in het spoor van de Lilse: haar nicht Loes Sels.

De renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice deed op het recreatiedomein De Ster meer dan gewoon volgen. Halfweg cross probeerde Sels het commando over te nemen, maar alle prikjes werd vlot beantwoord door Cant.

Sels en Cant doken samen de slotronde inn maar na een foutje aan de materiaalpost moest Sels de wereldkampioene definitief laten gaan. Cant nam een paar meter en gaf de overwinning niet meer uit handen. Voor Cant is het al haar zesde overwinning van het seizoen. Katie Compton mocht als derde mee op het podium.

JUNIOREN

Een stralend eindejaarszonnetje dompelde het provinciaal domein De Ster zaterdagmiddag onder in een warme gloed. Het inspireerde Cédric Vandesompel om al snel het initiatief te nemen. Slechts één renner kon het tempo van de youngster uit Olen volgen: de Fransman Richard Andrade.

Zeven rondes langen vochten Vandesompel en Andrade een felbevochten duel uit, maar in de slotronde sloeg de Parijzenaar zijn slag in het zand. Vandesompel moest even voet aan de grond zetten, Andrade profiteerde, trok stevig door en zag zijn concurrent niet meer terug.

Vandesompel moest tevreden zijn met de tweede plaats. In de achtergrond legde Floris Van Tricht na een lange achtervolging beslag op de derde plaats.

NIEUWELINGEN

Bij de eerstejaars nieuwelingen staat er dit seizoen geen maat op Aaron Dockx (IKO-Beobank). De renner uit Rijkevorsel zakte naar Sint-Niklaas af met 16 zeges in 16 wedstrijden en zette op het provinciaal domein De Ster zijn perfect parcours gewoon verder.

Dockx, die vanop de laatste rij moest vertrekken, kende nochtans een slechte start, maar zette in de zandstrook de scheve situatie al snel recht. In de tweede ronde nam Dockx definitief de maat van zijn concurrenten om solo naar nummer 17 te rijden.

Een gelijkaardig scenario bij de tweedejaars nieuwelingen. Ook Michels moest op de laatste rij starten, maar schoof na een goede opening meteen op naar voren. "In de technische zone in het zand kon ik al snel het verschil maken en verder uitbouwen. Op 16 wedstrijden stond ik al iedere keer op het podium, twaalf keer kon ik ook effectief winnen."

Bij de meisjes nieuwelingen was de overwinning voor Mirthe Van den Brande. Zij haalde het voor Julie Roelandts en Kiona Dhont.