Worst schrijft Ethias Cross in Beringen op haar naam

0 weergaven

Annemarie Worst (777.be) heeft de nieuwe Ethias Cross bij de dames in Beringen gewonnen, meteen de derde zege van het seizoen voor de Europese kampioene.

Geerte Hoeke nam de snelste start en kwam als leider uit de bocht. De eerste helling van de Mijnterril van 600m lang voerde meteen een schifting door. In de afdaling van de schuine kant pakte Annemarie Worst over richting de top op 58m hoogte. Na het einde van de eerste ronde hadden vier rensters zich losgemaakt van de rest: Worst, Hoeke, Puck Pieterse en Katie Compton: drie Nederlandse dames en één (bijna 41-jarige) Amerikaanse. Fiona Turnbull kwam vroeg ten val en moest de strijd staken. Een ronde later had Pieterse het drietal een tiental seconden moeten laten gaan. Kaitlin Keough volgde als vijfde al op bijna 40 seconden.

Pieterse moest alsmaar meer toegeven, want na het einde van ronde 3 bedroeg de kloof ongeveer 25 seconden en na ronde 4 zelfs 50 seconden. Hoeke moest in de afdaling ook geregeld een gaatje laten, maar maakte dit bergop weer goed. In de voorlaatste ronde maakte Compton een slippertje bergaf en nam Worst enkele tientallen meters afstand op haar twee concurrentes.

Bij het ingaan van de laatste ronde telde Worst 5 seconden voorsprong op Hoeke en 11 op Compton. De koppositie kwam niet meer in gevaar en de Nederlandse won voor Hoeke en Compton. De top vijf werd op ruime afstand vervolledigd door Pieterse en Keough.

JEUGD

Bij de juniores heerste Arne Baers met meer dan een minuut voorsprong op zijn eerste concurrent Salvador Alvarado. Oscar Lind vervolledigde het podium. Voor Baers was het de eerste zege van het seizoen.

Nog in Beringen heeft de Duitser Silas Kuschla gewonnen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Hij haalde het voor de Est Ragilo. Robbe Geudens was derde. Bij de eerstejaars was de zege voor Mark Lightfoot uit Groot-Brittannië.