Sweeck, Neff en Thibau Nys winnen in Waterloo

32 weergaven

Laurens Sweeck heeft vrijdag de UCI C2-wedstrijd Trek CX Cup in Waterloo (USA) op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor Nicolas Cleppe en Felipe Orts (Spa).

Diether Sweeck en Tom Meeusen zouden de finish niet halen en opgeven. Lander Loockx kwam uiteindelijk niet aan de start. In een mooi deelnemersveld trok Laurens Sweeck, ook al de beste in de Ethias Cross in Eeklo, de favorietenrol naar zich toe. De renner van Sauzen Pauwels-Bingoal zou het halen in een tijd van 58'48" en had daarmee aan de finish 11 seconden voorsprong op zijn naaste belager Nicolas Cleppe van Telenet Baloise Lions. De Spanjaard Felipe Orts maakte 7 seconden na Cleppe het podium compleet.

Corne van Kessel op 1'06" en Thijs Aerts op 1'34" waren met hun vijfde en zevende plaats andere bekende namen in de top 10. De Amerikaanse kampioen Stephen Hyde was de beste Amerikaan op de zesde plaats.
 
DAMES

Bij de vrouwen was de Zwitserse moutainbikster Jolanda Neff de beste. Ze had 39 seconden voorsprong op de Amerikaanse Clara Honsinger, vorige zondag nog derde in de Wereldbeker in Iowa City. Caroline Mani (Fra) pakte de derde plaats. Ellen Van Loy was eerste Belgische op de 5de plaats op 1'01" van de winnares. Loes Sels werd 8ste, Marthe Truyen 15de op 3'01". Thuisrijdster Kaitlin Keough moest opgeven.

JUNIOREN

Bij de junioren behaalde Thibau Nys een mooie overwinning. Als enige Belg aan de start haalde hij het met 11 seconden voorsprong op de Amerikaan Nick Carter.