Pauwels glundert na eerste zege in drie jaar

1 weergaven

Het was al geleden van 21 februari 2016 dat Kevin Pauwels, toen in Oostmalle, nog eens het zegegebaar mocht maken. Zaterdag won hij al voor de vierde keer de veldrit in het Kampermolenpark van Hasselt. Eerder deed hij dat in 2010, 2011 en 2014. De renner van Marlux-Bingoal straalde na de finish dan ook met zijn eerste overwinning van het seizoen.

"Het parcours moet me inderdaad heel goed liggen. Anders win je hier geen vier keer", begon Kevin Pauwels. "Ik had voor de cross zeker niet verwacht dat ik dit zou verwezenlijken. Ik wou goed starten en dat lukte me. Daarna besloot ik aan te vallen en dat bleek de juiste zet te zijn. Het is al een tijdje geleden dat ik won. Ik hoop dat ik dit niveau nu een tijdje kan aanhouden. Ik trek straks op stage naar Spanje en ga daar verder aan mijn conditie sleutelen", meldde Pauwels.

Manager Jurgen Mettepenningen was er snel bij om mee te delen in de vreugde. "Denise Betsema behaalde bij de vrouwen de tweede plaats. Bij de mannen pakken we met Kevin Pauwels de eerste plaats en met Eli Iserbyt kapen we ook nog een derde plaats weg", gaf Mettepenningen mee. "Pauwels betekent heel veel voor ons team. Nu en de afgelopen jaren. Ik hoop dat hij mentaal een boost krijgt. Het was lang wachten voordat we met de ploeg een televisiecross wonnen. Met Kevin is ons dat eindelijk gelukt. Iserbyt was de perfecte man om het ploegenspel uit te spelen en te storen wanneer nodig."

Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) werd zaterdag in Hasselt tweede en behaalde daarmee meteen zijn eerste podiumplaats dit seizoen. Eli Iserbyt vervolledigde het podium en zorgde ervoor dat zijn team een prachtige dag beleefde in afwezigheid van toppers als Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts.

"Dit is hier mijn beste uitslag van het seizoen. Het is heel plezant om eens voorin mee te doen. Spijtig genoeg was Kevin Pauwels vandaag iets te sterk", verduidelijkte Jens Adams. "Halfcross geloofde ik er even in dat ik nog naar Pauwels toe kon rijden, maar ik bleef plots hangen op enkele seconden en dan wist ik dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou worden. De regen maakte het er steeds maar lastiger op. Wel een plezant gevoel, want het was al een tijdje geleden dat we nog eens zo'n parcours kregen", lachte Adams.

Eli Iserbyt zorgde ervoor dat er twee renners van Marlux-Bingoal op het podium mochten klimmen. "Ik had in het begin wat last op die heuvel. Ik had wel meteen door dat Kevin Pauwels heel sterk presteerde en dat we maar beter zijn kaart zouden trekken", begon Iserbyt. "Na een slecht moment ging het plots weer beter. Ik kon Corné van Kessel afhouden en zo lag de weg open voor Kevin om te winnen. Ik bleef echter mijn positie verdedigen en zo slaagde ik er eveneens in om op het podium te belanden."