Opluchting bij Michael Vanthourenhout na zware val in Baal

1 weergaven

De rechterhand van Michael Vanthourenhout (Marlux - Bingoal) mag uit het gips. Bij extra ziekenhuisonderzoek omwille van zijn val in Baal werden geen breuken vastgesteld. De 24-jarige West-Vlaming zou zonder problemen zondag in de Soudal Classics in Leuven starten.

Goed nieuws voor Michael Vanthourenhout, meldt zijn ploeg Marlux - Bingoal in een persbericht. De CT-scan in het AZ van Sint-Niklaas moest uitsluiten dat Michael Vanthourenhout bij zijn zware val op de balken een barst of breuk in het scafoïde had opgelopen. En dat bleek niet het geval te zijn. De gips mag van het hand, maar omwille van de opgelopen kneuzingen en verrekking traint Vanthourenhout de eerstkomende dagen met een brace. Achter zijn deelname in de Soudal Classics Leuven komende zondag staat momenteel geen vraagteken meer.

Een opluchting, niet het minst voor Vanthourenhout zelf: "Ik voel nog wel pijn, maar ik ben blij dat er aan de binnenkant niets mis is. Ook aan al m'n ribben voel ik nog wat spierpijn. Maar ik heb gisteren alweer op de rollen gereden, en ik wil morgen nog eens 'deftig' buiten trainen. Ik voel me goed, zoals altijd aan het eind van de eindejaarsperiode, maar ik had in Diegem en Baal zoveel pech dat ik dat niet kon tonen. Hopelijk kan ik dat de volgende twee wedstrijden wel. Ook Leuven is een cross die me normaal wel moet liggen."