Loes Sels boekt eerste overwinning in tien jaar

6 weergaven

Loes Sels boekte zaterdag haar eerste overwinning in tien jaar in de Soudal Classics GP van Hasselt. Bij de junioren ging de zege naar Jarno Bellens, Thibau Nys won bij de nieuwelingen.

Loes Sels heeft in de Soudal GP Hasselt haar eerste overwinning in tien jaar geboekt. De veldrijdster van Crelan-Charle rondde een knappe solo succesvol af. Ellen Van Loy en Carmen Alvarado vervolledigden het podium.

Een indrukwekkende Sels maakte al snel de sprong naar voren en sloeg in de tweede ronde haar slag. Niet op de gevreesde 'Muur van Hasselt' maar in de zandbak. Terwijl de nicht van Sanne Cant vlotjes door het zand gleed, ploeterde Van Loy zich iedere keer een weg naar het einde.

Aan de finish hield Sels na een knappe solo een tiental seconden over op Van Loy. Voor Sels was het haar eerste overwinning in een A-cross in tien jaar tijd. Op 6 januari 2008 mocht ze in het BK in Hofstade de laatste keer de armen in de lucht steken. In de strijd om de derde plaats kwam Karen Verhestraeten net te kort tegen Carmen Ceylin Alvarado.

BELLENS MET FORCING

Pechvogel van de dag bij de junioren was Len Dejonghe. Na een val in de eerste bocht zat zijn wedstrijd er al na één ronde op. Ook ploegmaat Arno Van den Broeck zag na een lekke band zijn kansen op winst kelderen.

Voorin bepaalde het kwartet Luke Verburg, Maxim Dewulf, Ryan Cortjens en Jarno Bellens snel het tempo. Op de 'Muur van Hasselt', de steile loopstrook net na de finish, voerde Bellens de forcing. Verburg en Dewulf waren de eerste slachtoffers. In de laatste ronde moest ook Cortjens de rol lossen.

NYS NA FOTOFINISH

Thibau Nys voegde de Soudal GP Hasselt bij de nieuwelingen aan zijn palmares toe. De Belgische kampioen won na een millimetersprint met Lennert Belmans.

In het Kapermolenpark in Hasselt nam Nys de snelste start. Een versnelling van Ward Huybs op de 'Muur van Hasselt' zorgde voor de eerste afscheiding. Huybs en Nys kregen het gezelschap van Lennert Belmans en Steijn Willemsen, maar bij de tweede passage op de steile loopstrook moest Huybs zijn inspanning bekopen.

In de slotronde moest ook Willemsen afhaken. In de sprint was Nys nipt sneller dan Belmans, al moest er wel een fotofinish duidelijkheid brengen. Willemsen vervolledigde het podium.