Cant pakt de zege in Mol

1 weergaven

Sanne Cant heeft zondag de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De 28-jarige was in een sprint met twee sneller dan Laura Verdonschot. De Nederlandse Inge van der Heijden, die het begin van de cross kleurde, moest tevreden zijn met de derde plaats. Het was meteen de vierde zege van het seizoen voor de wereldkampioene, nadat ze eerder al de sterkste was in Meulebeke, Lokeren en Niel.

Inge van der Heijden nam de beste start. Achter haar volgden onder anderen Maghalie Rochette en Puck Pieterse. De Canadese Rochette kwakte in de zandstrook tegen de vlakte, waardoor Van der Heijden meteen een kloofje sloeg. Sanne Cant repte zich naar de tweede plaats en ging op jacht naar de Van der Heijden. Voor Kim Van De Steene ging het allemaal te traag en ze zette zich voor Cant. Tot Laura Verdonschot haar duivels ontbond en resoluut naar de tweede plaats fietste.

Net voor het ingaan van de derde ronde kregen we een kopgroep met drie. Daar maakten Van der Heijden, Verdonschot en Cant deel van uit. Van De Steene volgde als vierde met in haar wiel Loes Sels. Cant ontdeed zich net over halfcross van haar metgezellen tijdens de passage aan het meer.

Op twee ronden van het einde smolt voorin echter alles weer samen en kregen we opnieuw een kopgroep met Cant, Verdonschot en Van der Heijden. Cant en Verdonschot vochten in de slotronde een verbeten strijd uit voor de zege. Cant mocht op kop de laatste rechte lijn intrekken en haalde het voor Verdonschot. De Nederlandse Van der Heijden verzekerde zich van de laatste podiumplaats.

Cant volgt de Nederlandse Lucinda Brand op als laureate van de Zilvermeercross.

Eerder op de dag was Lennert Belmans de sterkste bij de junioren. Wout Vervoort werd tweede voor de Brit Jenson Young.