Aerts: 'Mooi om op deze manier te winnen'

1 weergaven

Toon Aerts heeft in Leuven zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt. De Belgische kampioen rondde het ploegwerk van Telenet Fidea Lions perfect af na een sprint met Tom Meeusen. "Het is mooi om op zo'n manier een wedstrijd te kunnen winnen."

Het crossseizoen loopt op z'n einde, maar met de Soudal Cyclocross Leuven kregen de veldritfans een van de spannendste wedstrijden van het seizoen voorgeschoteld met steeds wisselende posities en een sprint die voor de beslissing moest zorgen.

Belgisch kampioen Toon Aerts had er zichtbaar van genoten. "Het is heel leuk om nog eens op zo'n manier een cross te kunnen winnen. Zo vaak gebeurt het niet dat er gesprint wordt voor de overwinning. Ook op de Koppenberg was ik de beste na een sprint. Vandaag had ik geluk dat in de laatste rechte lijn de wind op kop stond. Normaal is Tom toch iets sneller, maar door de wind werd het een sprint op de power."

Aerts werd in Leuven verschillende keren gedwongen tot achtervolgen, maar de Belgische kampioen maakte zich geen moment zorgen. "Ik had altijd het gevoel dat ik de wedstrijd nog onder controle had, maar door een paar foutjes moest ik keer op keer een gaatje dichtrijden."

"In de finale hebben we het als ploeg ook goed uitgespeeld. Ook dat maakt deze zege zo mooi. In september waren we als ploeg al heel sterk en ook vandaag rijden we allemaal nog op een hoog niveau. Nu nog één keer alles geven en dan mag de riem er even af."

Woensdag won Tom Meeusen in Waregem nog de hoogspringcompetitie, zaterdag pakte de Antwerpenaar bijna opnieuw de zege. In de sprint moest hij echter de duimen leggen voor Toon Aerts.

"Toch staat hier een gelukkige tweede", verzekerde de renner van Corendon-Circus. "Zonder Mathieu van der Poel hebben we een open strijd gekregen. Omdat het voorin een paar keer stilviel, kon ik toch nog de aansluiting maken. Met dank aan Jim Aernouts die de hele tijd alles bleef geven."

Uiteindelijk kon Meeusen zelfs sprinten voor de overwinning. "Dan kan je net iets meer dan anders. In de sprint met Toon voelde ik echter al snel dat er niet veel meer op zat. Ik had niet meer de kracht om te reageren op hem."