PSG sluit seizoen af met nederlaag

0 weergaven

In de Franse Ligue 1 stond vrijdagavond de 38ste en laatste speeldag op het programma. Thomas Meunier speelde de volledige wedstrijd als rechtsachter bij kampioen PSG, dat met 3-1 de boot inging tegen Reims.

Baba (36.) en Cafaro (56.) zetten de thuisploeg op 2-0. Dichter dan de aansluitingstreffer van topschutter Kylian Mbappé, die zijn 33ste competitiegoal maakte, kwamen de Parijzenaars niet. Het werd zelfs nog 3-1 langs Pablo Chavarria (ex-Anderlecht en Kortrijk). Bij Reims, achtste in het klassement, ontbraken de geschorste Foket en de geblesseerde Engels.

Aaron Leya Iseka ging met Toulouse (zestiende) met 2-1 onderuit bij Dijon. De aanvaller maakte de volledige wedstrijd vol. Dijon vermeed door de zege de rechtstreekse degradatie, want het wipte nog over Caen, dat met 0-1 van Bordeaux verloor en samen met Guingamp naar de Ligue 2 zakt. Dijon speelt als 18de barrages tegen het RC Lens van aanvoerder Guillaume Gillet. De tweedeklasser schakelde vrijdag Troyes uit (1-2). De barrages worden donderdag en zondag afgewerkt.

Nacer Chadli kwam niet van de bank bij AS Monaco. De ploeg uit het prinsdom verloor met 2-0 bij Nice en sluit het seizoen af op een teleurstellende 17de plaats. Matz Sels zag vanaf de bank hoe zijn Straatsburg, met Eiji Kawashima tussen de palen, met 0-1 won van Nantes. Selz en co eindigen als elfde maar mogen als winnaar van de Ligabeker wel Europa in.