Neymar krijgt twee keer drie speeldagen schorsing, maar gaat in beroep

0 weergaven

Neymar krijgt een schorsing van drie wedstrijden nadat hij eind april na de verloren bekerfinale tegen Rennes op de trappen van de tribune een Rennes-fan die hem beledigde in het gezicht sloeg. Dat heeft de Franse voetbalbond FFF laten weten. De Braziliaan van Paris Saint-Germain krijgt ook twee duels voorwaardelijk.

Na de verloren bekerfinale reageerde Neymar met een vuistslag op de reacties van een Rennes-fan. De Braziliaan wordt daarvoor 3 wedstrijden geschorst. Na het incident liet de sterspeler van PSG al een reactie na op sociale media.  "Heb ik slecht gereageerd? Ja. Maar niemand zou hier onverschillig bij blijven", schreef de Braziliaan.

Ook in de Champions League krijgt Neymar drie speeldagen schorsing. Na het duel tegen Manchester United liet de Braziliaan zich uit over de scheidsrechters en de VAR. "Dit is een schande!", schreef Neymar na afloop op Instagram. "Ze zetten vier mensen die geen verstand van voetbal hebben daar neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen zijn hand achter zijn rug houden?" De UEFA geeft de speler van PSG nu een schorsing van drie speeldagen, maar Neymar gaat in beroep.