Nederlaag voor Denayer, ook Meunier laat punten liggen

2 weergaven

Lyon heeft woensdag zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden in de Franse Ligue 1. Rennes bleek met 0-2 te sterk voor Jason Denayer en ploegmaats. Ook leider PSG liet punten liggen.

Hatem Ben Arfa opende na 41 minuten de score voor de bezoekers en amper twee minuten later maakte Theoson Siebatcheu (43.) er 0-2 van. Denayer liet Siebatcheu onderdoor komen en had zo zijn aandeel in het tegendoelpunt.

In Reims tegen Toulouse stonden er drie Belgen aan de aftrap. Björn Engels en Thomas Foket bij de thuisploeg, Aaron Leya Iseka bij Toulouse. Issiaga Sylla (45.) maakte op slag van rust het enige doelpunt en schonk Toulouse zo de 3 punten.

Laurent Ciman mocht 17 minuten voor tijd invallen voor Dijon, dat met 2-1 won tegen Guingamp. Jeannot (14.) kwam vroeg met de openingstreffer, de gelijkmaker was van Coco (79.). Haddadi (86.) besliste de wedstrijd in het slot.

Anthony Limbombe maakte voor Nantes 16 minuten voor affluiten zijn opwachting. Tegen Marseille stond het toen al 3-2 voor Nantes, en dat bleef zo. Sanson (28.) had de score geopend voor de bezoekers, Sala (30.) maakte gelijk. Thauvin (36.) bracht Marseille opnieuw op voorsprong, Toure (45+1.) maakte nog voor de rust gelijk. Boschilia (64.) maakte in de tweede helft de winnende treffer.

Baptiste Guillaume kwam niet van de bank bij Nîmes, dat met 1-2 won bij Caen.

PSG tot slot liet voor de tweede keer dit seizoen punten liggen. Thomas Meunier startte, maar moest vrede nemen met een 1-1 gelijkspel bij Straatsburg en werd 9 minuten voor tijd vervangen. Kenny Lala (41.) had eerder de score geopend voor de thuisploeg, Edinson Cavani (71.) maakte gelijk. PSG blijft nog altijd comfortabel op kop met 14 punten bonus op Lille, 15 op Montpellier en 16 op Lyon.