Geblesseerde Vainqueur dan toch naar Monaco

1 weergaven

Dit is de meest recente en ook finale wending in de soap omtrent de overgang van William Vainqueur naar Monaco. De Franse club heeft laten weten dat het de ex-middenvelder van Standard voor een halfjaar zal huren, ondanks zijn blessure.

Woensdag werd de transfer voor het eerst aangekondigd door AS Monaco, maar door een blessure aan de kuit slaagde William Vainqueur niet voor de medische testen. Het zag er dus naar uit dat de voormalige middenvelder van Standard toch bij het Tukse Antalyaspor zou blijven.

Maar dan kwam zaterdag het nieuws dat de club hem toch zou huren van de Turken. "Zijn motivatie heeft de doorslag gegeven", aldus de club uit het Prinsdom. Voor de Monegasken is het de tweede middenvelder in evenveel dagen tijd die wordt aangeworven. Vrijdag pakte AS Monaco uit met de definitieve overstap van Cesc Fabregas. Vainqueur blijft tot aan het einde van dit seizoen.

Vainqueur wordt bij Monaco een ploegmaat van Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli. Hij zal er mee voor moeten zorgen dat ze niet degraderen. Momenteel staan de troepen van trainer Thierry Henry er slecht voor. Alleen rode lantaarn Guingamp doet het slechter in de Franse Ligue 1.