Real Madrid komt achterstand te boven

2 weergaven

Real Madrid heeft zondagavond de 27ste speeldag in de Spaanse Primera Division afgesloten met een 1-4 overwinning op bezoek bij staartploeg Valladolid.

Van zijn laatste vijf wedstrijden verloor Real Madrid er vier. Dinsdag werd de Madrileense grootmacht in de Champions League nog uitgeschakeld door Ajax, na een 1-4 nederlaag in het Bernabéu. Tegen Valladolid, pas zestiende in La Liga, moesten de troepen van coach Solari de rug rechten.

Real begon niet goed, want vroeg in de match veroorzaakte Odriozola een strafschop, maar Alcarez trapte de elfmeter hoog over het doel van Courtois. Meteen na de penaltymisser was de Rode Duivel wel geklopt, maar de treffer van Keko werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later kwam Real Madrid opnieuw goed weg, wanneer de VAR een doelpunt afkeurde - opnieuw wegens offside.

Het bleek slechts uitstel van executie, want op het halfuur mocht Anuar de 1-0 binnenduwen. Dit keer bleef de openingstreffer wel op het scorebord. Real Madrid was slap aan de partij begonnen, maar kwam snel langszij. De doelman van de thuisploeg ging onder een corner door, waardoor Varane (34.) de 1-1 maar had binnen te tikken.

Na de pauze drukte Madrid het gaspedaal in. Benzema (51. en 60.) zette eerst een strafschop om en werkte nadien ook de 1-3 binnen. Ondanks de rode kaart voor Casemiro kwam de zege niet in het gevaar. Modric (86.) legde de 1-4 eindstand vast. In het klassement staat Real Madrid derde op 5 punten van stadsrivaal Atletico en 12 van leider Barcelona.

Eerder op zondag troefde Sevilla Real Sociedad af met 5-2. Adnan Januzaj mocht pas 20 minuten voor tijd invallen bij de bezoekers, die toen al 5-1 in het krijt stonden. Sevilla is dankzij de ruime zege zesde, Sociedad zakt na een 1 op 9 terug naar plek 9.