Messi evenaart Iniesta en verbetert (ander) record Xavi

4 weergaven

In La Liga bleek Barcelona zondagavond een maatje te groot voor Betis: 1-4. Lionel Messi speelde zijn 674ste wedstrijd voor Barcelona en beende zo Andrés Iniesta bij. Enkel Xavi Hernández heeft meer wedstrijden gespeeld voor de club (767).

Messi wist diezelfde Xavi wel voorbij te steken met een ander record: met de 477ste overwinning is hij voortaan de speler met de meeste overwinningen voor de Catalanen. Messi opende de score in de 18de minuut met een heerlijke vrije trap en deed er op slag van rust nog eentje bij na een listig hakje van Luis Suarez (45.+2). De twee boezemvrienden zorgden ook voor de volgende twee doelpunten van Barcelona: Suarez eerst na een knappe slalom (63.) en daarna maakte Messi zijn hattrick compleet met een ongelooflijke lobbal (85.). Loren Morón kon met een knappe plaatsbal de nul nog van het scorebord halen voor Betis (82.), 1-4.

Met de overwinning vergroot Barcelona haar voorsprong op Atlético Madrid tot 10 punten. Thomas Vermaelen zat niet in de selectie van de Blaugrana.