De Jong naar Sevilla

3 weergaven

Luuk De Jong verlaat PSV en vertrek naar Spanje. De Nederlandse aanvaller zal aan de slag gaan bij Sevilla. De Spaanse ploeg zal ongeveer 15 miljoen euro betalen voor de spits.

In de vijf seizoen dat hij bij PSV speelde, won Luuk de Jong drie titels met de ploeg uit Eindhoven. Deze titels zijn voor hem meteen ook de hoogtepunten bij PSV. "Ik kijk met een geweldig gevoel terug op een mooie tijd in Eindhoven. De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter", zegt De Jong. 

De Nederlandse spits had al even laten weten dat hij nog zin had in een buitenlands avontuur, maar hij wou niet zomaar vertrekken. "Omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje. Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie. Ik wil de supporters van PSV bedanken voor de steun in de voorbije jaren. Ik heb altijd de waardering gevoeld. PSV zal voor altijd een deel van mij blijven", besluit de nieuwe spits van Sevilla.