Hazard: 'Het witte truitje betekent veel voor mij'

2 weergaven

Eden Hazard werd deze voorgesteld als nieuwe speler van Real Madrid. Nu vertelt hij over zijn intrede in het Estadio Santiago Bernabéu. "Ik voelde mij als een kind en was eerlijk gezegd zelfs een beetje nerveus", zegt Hazard.

Voor duizenden Real Madrid-fans werd Eden Hazard voorgesteld als nieuwe speler van de Galacticos. "Het was een droom om op deze manier Bernabeu binnen te komen en alle fans te zien. Het witte truitje betekent veel voor mij, want Real Madrid is de grootste club ter wereld. Ik kan niet wachten om voor deze club te beginnen spelen. Ik voelde mij als een kind, en was eerlijk gezegd zelfs een beetje nerveus, omdat er zo veel mensen naar mijn voorstelling kwamen kijken", laat Hazard weten. 

De Rode Duivel maakte al eerder duidelijk om ooit voor Madrid te willen voetballen en met Zinédine Zidane als trainer leek alles in orde te komen. "Vanaf de eerste dag, toen ik tegen een bal begon te trappen in de tuin, was het een droom om voor Real te spelen. Ik kan moeilijk beschrijven hoe het voelt om hier nu te zijn. 
Mijn vroegste Real-herinnering is de volley van Zidane in de Champions League-finale tegen Leverkusen. Als ik naar voetbal begon te kijken, dan was dat voor hem. Hoewel ik in België woonde, begon ik voor Frankrijk te supporteren voor Zidane. Ik kan niet wachten om met hem aan de voorbereiding te beginnen", zegt Hazard. 

Eden is zeer ambitieus en laat dat ook merken. "Als je bij deze club speelt, wil je prijzen pakken", klinkt het overtuigd. "Voor jezelf, voor de fans en voor de club. Hier wordt bijna elk jaar minstens één prijs gewonnen, dus als ik wakker word 's morgens is het eerste wat ik denk: 'O ja, ik speel voor Real nu, dan wil ik ook prijzen winnen'. Als we goed samenspelen en hard werken zal dat wel lukken", besluit de Rode Duivel.