Barcelona wint en breekt indrukwekkend record

4 weergaven

FC Barcelona heeft op de 32e speeldag van de Primera Division met 2-1 gewonnen tegen Valencia, het nummer drie in de rangschikking. Met de zege blijft Barça voor de 39e wedstrijd op rij ongeslagen in de Spaanse competitie.

Het vorige record stond op naam van Real Sociedad en bleef bijna 40 jaar lang staan, de club verloor tussen april 1978 en mei 1979 geen enkele wedstrijd in de Primera Division. De vorige nederlaag van Barcelona in La Liga dateert al van 8 april 2017 toen het geklopt werd met 2-0 door Las Palmas.

Zaterdag moest de Catalaanse club vol aan de bak tegen Valencia, het nummer drie in het klassement. Het had iets goed te maken, want afgelopen dinsdag in de kwartfinale van de Champions League gaf Barcelona nog een 4-1 voorsprong uit handen tegen AS Roma. De Romeinen klopten Barcelona in het eigen olympisch stadion met zware 3-0 cijfers.

Maar tegen Valencia begon het wel sterk. Thomas Vermaelen moest vanop de Catalaanse bank toekijken hoe Luis Suarez zijn ploeg op voorsprong zette. In de tweede helft verdubbelde centrale verdediger Umtiti de voorsprong na een hoekschop. Aan het einde milderde Dani Parejo nog vanop de stip, maar meer zat er niet meer in voor Valencia.

Met de zege zet Barcelona ook een grote stap richting de titel. De Catalanen tellen nu veertien punten meer in het klassement dan Atlético Madrid, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. Als Real Madrid wint, neemt het de derde plaats van Valencia over en komt het tot op vijftien punten van leider Barcelona. Echt spannend is het dus niet meer in La Liga.