Vanden Stock: 'Deze titel is voor Herman Van Holsbeeck'

1 weergaven

"Deze titel is voor Herman Van Holsbeeck", sprak Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock na het behalen van de 34ste landstitel. "Hij heeft de juiste spelers en trainer gevonden waardoor we in een overgangsjaar toch nog de titel hebben kunnen pakken."

Paars-wit heeft moeten knokken voor de 34ste landstitel in de clubgeschiedenis. Pas op de slotspeeldag in de reguliere competitie nam Anderlecht de leidersplaats over van Club Brugge en in de Play-Offs stokte de machine plots na vijf speeldagen. Bovendien was er heel wat kritiek op het systeem van coach René Weiler.

"Een titel is altijd zwaarbevochten, ik herinner me dat we enkele jaren geleden pas op de slotspeeldag Zulte Waregem konden afhouden", aldus Vanden Stock. "Het klopt dat we niet altijd champagnevoetbal brachten en dat wordt toch van een ploeg als Anderlecht verwacht. Laat ons echter niet vergeten dat we sinds 2014 geen titel meer gepakt hadden en dat er dus wel wat druk was."

"En vergeet niet dat we in juni vorig jaar zonder trainer en zonder ploeg zaten. De verdienste van Herman Van Holsbeeck is enorm. Deze titel is voor hem. Laat ons er nu gewoon van genieten. In 45 jaar in het profvoetbal heb ik nooit zo'n ambiance in de kleedkamer meegemaakt. Daarvoor moet ik Weiler en jongens als Frank Boeckx bedanken. Wat Frank gedaan heeft, is echt buitengewoon."