STVV en Zulte Waregem moeten tevreden zijn met een punt

6 weergaven

Het duel tussen Sint-Truiden en Zulte Waregem leverde geen winnaar op. Heel wat goede bedoelingen op het veld ten spijt kregen doelmannen Daniel Schmidt en Sammy Bossut amper werk op te knappen.

Na een lange studieronde tussen Sint-Truiden en Zulte Waregem waren het de Kanaries die de eerste helft echt in handen namen. De troepen van Marc Brys claimde het balbezit en gingen actief op zoek naar een doelpunt. De bezoekers uit Waregem moesten zich beperkten tot verdedigen en kwamen er aanvallend amper uit. Ondanks het overwicht kwam STVV toch niet tot echt grote kansen. Balongo glipte door de buitenspelval, maar Bossut was bij de pinken. Twee afstandsschoten van Alexandre De Bruyn brachten Bossut ook niet in de problemen.

Ook in de tweede helft vielen er geen doelpunten te noteren. STVV bleef wel op zoek gaan naar de openingstreffer en ook Zulte Waregem kwam meer in de buurt van het doel van Schmidt. STVV kreeg via de bedrijvige Masoudi, Balongo en De Bruyne de beste kansen, maar Bossut, Deschacht en Pletinckx bleven secuur in de bezoekende defensive. Zulte Waregem kreeg via Larin nog de beste kans op een doelpunt. De Canadese spits knalde uit het niets op de kruising.