STVV speelt KV Mechelen in de vernieling

1 weergaven

STVV heeft op de laatste speeldag in Jupiler Pro League Play-Off 2 overtuigend afstand genomen van KV Mechelen. De Limburgers haalden het met 7-0 en hielden zo een geslaagde generale repetitie voor de finale tegen Racing Genk.

Mechelen had voorafgaand aan de wedstrijd nog slechts een waterkansje op kwalificatie voor de finale van Jupiler Pro League Play-Off 2. Malinwa moest met zes doelpunten verschil winnen op het veld van STVV om nog over de Limburgers te wippen in poule A. Toch waren het de Kanaries die furieus van start gingen. Nog voor de twintigste minuut stond het 3-0.

Vetokele prikte al vroeg de 1-0 tegen de netten en vlak voor het kwartier verdubbelde Fernandes de voorsprong met een rake kopbal. Gerkens tekende in de achttiende minuut met een fraai afstandsschot voor 3-0. Voor de pauze konden Peeters, Ceballos en Bolingoli de voorsprong nog verder uitdiepen, maar Mechelen werd voorlopig gespaard van een heuse blamage.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg domineren. Op het uur leverde dat een strafschop op, nadat Callebaut een overtreding beging op Gerkens. De bedrijvige Ceballos zette zich achter de bal en tekende voor 4-0. Mechelen moest de kelk nog tot de bodem ledigen. De bezoekers maakten de laatste vijfentwintig minuten met tien vol nadat Osaguona in één actie tegen twee gele kaarten aanliep wegens hevig protest.

De Limburgers voelden dat een ultieme afstraffing mogelijk was en met nog twintig minuten op de klok zette invaller Abrahams de forfaitscore op het bord. Vijf minuten later was Abrahams opnieuw aan het kanon. Vetokele stuurde hem het straatje in en vanuit een scherpe hoek zorgde hij voor 6-0. De wedstrijd zou uiteindelijk op 7-0 eindigen nadat Abrahams in de slotfase zijn hattrick nog compleet maakte.