Standard sluit seizoen af met een zege

1 weergaven

Op de laatste speeldag in Play-Off 2A heeft Standard met 2-0 gewonnen tegen Lierse. De Rouches eindigen een teleurstellend seizoen daarmee toch met 9 op 9.

Trainer Vanderbiest gunde de amper 17-jarige Boussaid zijn debuut in het eerste elftal van Lierse. Het was tot de 20ste minuut wachten op echt gevaar toen Sa doelman Vanhamel op de grond dwong met een trap van buiten de zestien. Amper drie minuten later zette de Portugees zich aan de rechterkant goed door tussen twee verdedigers en hij trapte in de verste hoek raak. Op slag van rust kon De Belder nét niet bij een gevaarlijke inswinger van Kasmi, de enige mogelijkheid voor Lierse in de eerste helft. Emond moest daarna nog altijd de tweede Luikse treffer aangetekend hebben, maar hij miste onbegrijpelijk.

Bijna halverwege de tweede helft kreeg Emond opnieuw een opgelegde kans, maar ook deze keer stond z'n vizier niet scherp. Vanaf dan kwamen de Pallieters beter in de match. Een pegel van Elgabas vloog niet zover naast en Bodart moest plat gaan op een plaatsballetje van Kasmi. De Belder joeg een vrijschop over het doel. Standard dreigde alleen nog via afstandspogingen van invaller Marin. Lierse geloofde in een puntje en Bodart tikte een kopbal van De Belder met de vingertoppen in hoekschop. Na balverlies van Kasmi counterde Standard de match vlijmscherp uit: Legear bediende Marin en die trapte de 2-0 eindstand op het bord.