Spelers Waasland-Beveren opgepakt

2 weergaven

Enkele spelers van Waasland-Beveren zijn donderdag opgepakt voor verhoor in het kader van een onderzoek van het federaal parket naar fiscale fraude, witwassen en mogelijke matchfixing.

Woensdag werd de voorzitter van de Waaslandse club, Dirk Huyck, al ondervraagd. Hij is ondertussen weer op vrije voeten, zo bevestigde persverantwoordelijke Martijn De Jonge. "Hij heeft zijn volledige medewerking aan dit onderzoek verleend", klinkt het in een persmededeling. "Onze voorzitter mocht na het verhoor opnieuw beschikken. Op de club zelf werd geen huiszoeking georganiseerd. Het clubbestuur verleent indien dit nodig mocht zijn, zijn verdere medewerking aan het onderzoek."

Ook zouden er enkele spelers van Waasland-Beveren opgepakt zijn voor ondervraging door de speurders, maar daarover staat geen letter in het persbericht. Aan Belga verklaarde persverantwoordelijke Martijn De Jonge wel het volgende: "Ik weet niet welke spelers precies zijn opgepakt. Er was deze ochtend geen training voorzien omdat er vanavond op de Freethiel een oefenmatch gepland is tegen Keulen. Wij verwachten onze spelers om 16u in het stadion. Meer kan ik hierover niet meedelen."