Sint-Truiden of Gent? Uitploeg wint in het laatste kwartier

18 weergaven

We weten wie kampioen is van de reguliere competitie. We weten welke ploeg degradeert. We weten alleen niet welke ploeg als laatste Play-Off 1 haalt. Sint-Truiden of Gent?

Zondagavond kennen we alle zes ploegen die meedoen aan Play-Off 1. Sint-Truiden en Gent zijn de laatste twee die in de running zijn voor het laatste ticket. Alsof het lot het heeft beslist, kijken de twee ploegen elkaar zondag in de ogen. 

Dit seizoen staat het 1-1 qua onderlinge duels. De uitploeg won elke keer. Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League ging STVV op bezoek in de Ghelamco Arena. De Limburgers wonnen met 1-2. Daichi Kamada scoorde toen de winning goal, maar Roman Bezus was toen de motor van Sint-Truiden. Bezus maakte in januari de overstap naar Gent. In de Croky Cup was het Jean-Luc Dompé die de wedstrijd besliste in het voordeel van Gent. Dompé scoorde twee keer en gaf ook nog een assist. In het verleden speelde Dompé bij Sint-Truiden.

ALLEEN VERSCHIL IN DOELPUNTENSALDO EN WINSTMATCHEN

Na 29 speeldagen hebben STVV en Gent 47 punten. De ploeg uit Oost-Vlaanderen staat zesde omdat het veertien wedstrijden heeft gewonnen. De Limburgers wonnen twaalf keer. Naast de gewonnen wedstrijden is er nog één verschil. Sint-Truiden heeft een beter doelsaldo, +13. Gent kon meer scoren dan STVV, maar kreeg er een pak meer tegendoelpunten. Zij staan op +6. 

Voor de rest staan de twee ploegen gelijk. Beide clubs hebben in eigen huis 29 punten kunnen pakken. In de uitwedstrijden wonnen ze 18 punten. Beide ploegen hebben een haat-liefde relatie met het laatste kwartier van de wedstrijd. STVV en Gent scoorden het meeste in het laatste kwartier. Sint-Truiden deed dat 9 keer, Gent 10. Dit wil niet alles zeggen. Zowel Sint-Truiden als Gent pakken de meeste tegendoelpunten in het laatste kwartier. 

Op vlak van tegendoelpunten kreeg Sint-Truiden er thuis 14 tegen, een gemiddelde van 1 per match. Als compensatie knallen ze er thuis 27 tegen de netten, wat een gemiddelde van net geen 2 doelpunten per thuiswedstrijd is. De Limburgers verloren nog maar één keer in eigen huis dit jaar, uitgerekend in de derby tegen KRC Genk. Het doelsaldo van Gent op verplaatsing is 25-24. Ze scoren dus meer dan dat ze tegen krijgen. 

Als we op vlak van de statistieken mogen geloven, krijgen we minstens twee doelpunten te zien en zal het laatste kwartier van de wedstrijd zeer interessant zijn.