Sa Pinto en Mpoku niet geschorst voor cruciale wedstrijden

1 weergaven

Standard gaat in beroep tegen de schorsingen van coach Ricardo Sa Pinto en aanvaller Paul-José Mpoku. Dat heeft juridisch directeur Pierre Locht bevestigd. Beiden moeten zich vrijdag 23 februari verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Door het beroepschrift ontlopen Sa Pinto en Mpoku in elk geval een schorsing voor de competitieduels tegen Sporting Charleroi (18/02) en Club Brugge (25/02). Als de Geschillencommissie Hoger Beroep een sanctie oplegt, treedt die pas vanaf maandag 26 februari in werking.

De Portugese trainer kreeg vorige week drie weken schorsing, waarvan één week effectief, en een boete van 1200 euro opgelegd omdat hij na de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem iets te wild tekeer ging tegen scheidsrechter Lawrence Visser. De Geschillencommissie bevestigde de vordering van bondsprocureur Marc Rubens, die het "de laatste kans" noemde voor Sa Pinto.

Mpoku werd gestraft met één speeldag schorsing en 800 euro boete omdat hij in de spelerstunnel de kleedkamer van Visser wilde betreden en nadien een opstootje veroorzaakte met match delegate Kris Bellon. Die laatste stelde een verslag op van zijn versie van de feiten, maar Mpoku sprak die tegen. Het Bondsparket had twee speeldagen schorsing en 5000 euro boete gevorderd tegen de Congolees.

Standard gaat niet in beroep tegen de schorsing van fysiektrainer José Guilherme Oliveira Kruss Gomes, die tot 13 maart niet meer in de Luikse dug-out zal plaatsnemen.