KV Oostende viert in eigen huis tegen Anderlecht

24 weergaven

KV Oostende heeft voor de tweede keer dit seizoen van Anderlecht gewonnen. In eigen huis won de kustploeg ditmaal met 3-2. De thuisploeg kwam 3-0 voor, maar moest in het slot toch nog even bibberen.

De wedstrijd begon perfect voor KV Oostende na een vroeg sinterklaascadeau van Van Crombrugge. De doelman verwerkte een terugspeelbal niet goed waarna Akpala van dichtbij de 1-0 tegen de touwen kon duwen. Een rampzalige start voor de bezoekers, die ook nadien geen reactie in huis leken te hebben.

Pas na een half uur zette Anderlecht Dutoit eens aan het werk, maar de vrije trap van Chadli was te centraal om de doelman te verrassen. Aan de overkant liet Kompany zich wel verrassen. De aanvoerder schatte een lange bal volledig fout in waardoor Akpala tot een schietkans kon komen. De spits stuitte eerst nog op Van Crombrugge, maar in de herneming trapte Jonckheere wel binnen: 2-0. Vlak voor de pauze had Jonckheere bijna de 3-0 te pakken, maar zijn afstandspoging viel een tweetal meter naast.

Ook na de pauze leek er niet veel beterschap in het spel van Anderlecht te komen. Akpala liet de 3-0 zelfs onbegrijpelijk liggen. Dat leek extra zuur op te breken, want aan de overzijde ging de bal op de stip. Dutoit pakte echter de strafschop van Roofe.

Tien minuten voor tijd leek Hjulsager de match helemaal te beslissen. De Deen knalde de 3-0 staalhard tussen de benen van Van Crombrugge. Toch moest Oostende nadien nog bibberen. Via Chadli kreeg Anderlecht immers opnieuw een beetje hoop. Toen Doku in de toegevoegde tijd zelfs de 3-2 maakte, knepen de Oostendenaren hun billen helemaal dicht. Verder geraakte Anderlecht echter niet. KV Oostende wint zo nog eens sinds 24 augustus.