Moeskroen geeft de rode lantaarn door aan Cercle

0 weergaven

Cercle Brugge is de nieuwe rode lantaarn van Jupiler Pro League Play-Off 2B. De Bruggelingen gingen in eigen huis met 0-3 onderuit tegen Moeskroen.

Cercle nam de beste start. De Belder liet al na negen minuten de netten trillen, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. De Bruggelingen namen de voet niet van het gaspedaal en kwamen voor het kwartier nog twee keer dicht bij de openingstreffer. Eerst trof Bruno de paal, nadien zag Mercier zijn poging tegen de doellat stranden.

Vlak na het halfuur kreeg Moeskroen een unieke kans om op voorsprong te komen. Na ingrijpen van de VAR verdween de bal op de stip. Leye nam zijn verantwoordelijkheid, maar trapte de bal hoog over het doel. In de daaropvolgende actie hield aan de overkant doelman Vasic zijn netten schoon.

In het slot van de eerste helft moest Cercle-doelman Nardi zich nog enkele keren tonen. Van Durmen, Leye, Amallah en Dione namen hem onder vuur, maar hij gaf geen krimp. Beide ploegen zochten de kleedkamer op, zonder doelpunt op zak.

Al vroeg in de tweede helft werd de ban dan toch gebroken. Na amper drie minuten stuurde Amallah een prima bal de diepte in. Leye hield zijn man goed af en mikte zijn schot in de verre hoek: 0-1 voor Moeskroen. Aan de overkant leek Cercle meteen te reageren via Taraval, die met een harde knal Vasic kansloos liet, maar dat wel vanuit buitenspel deed. Het doelpunt werd afgekeurd.

Cercle drong nog aan, maar kon niet tot uitgespeelde kansen komen. Het was Moeskroen dat de voorsprong nog verder uitdiepte. Met nog een kwartier op de blok besliste invaller Pierrot de wedstrijd met een stevige knal, na een knappe actie vanuit het middenveld. In het slot van de wedstrijd maakte Leye er met zijn tweede van de avond nog 0-3 van.

Dankzij de overwinning wipt Moeskroen over Cercle Brugge, dat nu op de laatste plek staat. Zulte Waregem won immers met ruime cijfers op het veld van Waasland-Beveren.