Matthys bezorgt KV Mechelen punt tegen Gent

1 weergaven

Tim Matthys heeft KV Mechelen een punt bezorgd tegen AA Gent. De Buffalo's kwamen op voorsprong via Samuel Kalu, maar in het slot schoof invaller Matthys de gelijkmaker alsnog tegen de netten. Gent pakt een eerste punt, terwijl Malinois al drie wedstrijden op rij gelijk speelt.

Hein Vanhaezebrouck voerde zes wissels door in vergelijking met de wedstrijd tegen Antwerp, Yannick Ferrera begon voor de derde keer op rij met dezelfde elf. De Buffalo's wonnen in dit nieuwe seizoen nog niet en doken gretig de match in. Malinois beantwoordde de intensiteit van de bezoekers. Stefan Drazic knalde op de teruggekeerde Lovre Kalinic, Mats Rits kon de rebound niet afwerken.

Gent moest een halfuurtje wachten op een eerste kansje. Samuel Kalu trapte eerst nog op een weinig verontruste Coosemans. Een opwarmertje voor de Nigeriaan, want hij kon de 0-1 binnentikken nadat Kalifa Coulibaly zich met een lob over Seth De Witte en een voorzet met links door de Mechelse defensie buffelde. Gent ging door op zijn elan en zag een tweede goal nipt overzoeven na een schot van Yuya Kubo. De Japanner dook even later op dezelfde plaats op en kadreerde zijn kopbal. Coosemans stond echter in de weg.

Glenn Claes moest na de rust plaats maken voor Tim Matthys. Op het uur werd het even heet voor het doel van Kalinic. Eerst kregen zowel Yohann Croizet als Drazic een schietkans, nadien ging Elias Cobbaut neer in de zestien. Geen goals, en ook geen strafschop. Gent reageerde met een goede actie en voorzet van Kalu, die het hoofd van Kubo vond. Een gemaakte goal, maar de Aziaat kopte de reuzenkans alsnog naast.

Ook De Witte kreeg een kans van in de kleine rechthoek, maar in het bos van Gentse benen vond hij geen uitweg richting doelmond. Kubo mikte met nog een kwartier te gaan op de paal in een poging om zijn stevige misser uit te wissen. Nicklas Pedersen en Mamadou Sylla werden nog in de strijd geworpen in het AFAS-stadion.

Het was echter invaller en uitblinker Matthys die de redder bleek. Hij kreeg een snel genomen vrijschop in de voeten en twijfelde niet. De winger vond verrassend genoeg een corridor tussen Gentse en Mechelse benen waardoor de 1-1 op het bord stond. Bijna was hij helemaal de held in Mechelen toen hij zich een minuutje later een weg baande door de Gentse verdediging, maar de 2-1 landde in de reclameborden.

De Kakkers knokten zich bijna nog naar drie punten, maar uiteindelijk bleef het 1-1. Een uitslag waar Gent -en vooral Kubo- gemengde gevoelens zal bij hebben.