Manager Teodorczyk: 'Teo tekent normaal voor drie of vier seizoenen'

1 weergaven

Het ziet er naar uit dat Anderlecht zijn topspits deze zomer toch zelf zal kunnen verkopen. Even leek het er op of de Poolse spits na dit seizoen gewoon zou terugkeren richting Dynamo Kiev en paars-wit mogelijk vele miljoenen zou mislopen. Maar de gesprekken tussen speler en bestuur verlopen ondertussen positief.

"De gesprekken zijn op de goede weg", vertelt zijn manager Marcin kubaki in de Gazet van Antwerpen. "Binnen enkele dagen kunnen we een akkoord verwachten." Over het contract zelf kon hij niet zo heel veel kwijt. "Teo tekent wellicht voor drie of vier seizoenen maar meer kan ik er niet over zeggen."  

JACKPOT

Anderlecht hoopt met Teodorczyk opnieuw een grote som geld binnen te halen. De aankoopoptie bedraagt 4,7 miljoen maar dat is niets in vergelijking met de bedragen die nu worden genoemd. Tussen de 15 à 20 miljoen zou de transferwaarde van de Gouden stier uit de Jupiler Pro League momenteel schommelen.

Maar om Teodorczyk zelf te kunnen verkopen moest er ook een persoonlijk akkoord met de rijzige Pool bereikt worden om zijn overstap van Kiev naar Anderlecht te finaliseren. Iets dat moeilijker bleek dan eerst gedacht. Maar ondertussen verlopen de gesprekken positief en is definitieve overgang zo goed als rond.

Al wordt Teodorczyk nog een seizoen langer in het Astridpark houden echter zo goed als onmogelijk. De buitenlandse interesse, uit onder meer de Premier League en de Bundesliga, is te groot en de 25-jarige spits zou zelf ook graag vertrekken naar een grotere competitie.

Het voordeel voor Anderlecht is natuurlijk wel dat het de spits dan zelf kan verkopen en zelf de jackpot opstrijken.