Maes begint met nederlaag tegen Moeskroen

7 weergaven

De terugkeer van Peter Maes naar Daknam heeft niet meteen voor een schokeffect gezorgd. Lokeren ging in eigen huis immers met 0-2 de boot in tegen Moeskroen. De thuisploeg eindigde nog met tien na een rode kaart voor Persoons.

Lokeren ging onder leiding van de teruggekeerde Maes op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen. De thuisploeg begon ook goed met al vroeg een kans voor Hupperts, maar Bailly bracht prima redding. Nadien bleven de kansen lange tijd uit. Halverwege de eerste helft klom Moeskroen uit het niets op voorsprong. De jarige Awoniyi gaf zichzelf een mooi verjaardagsgeschenk door de 0-1 voorbij Verhulst te koppen.

Ook nadien bleven de gevaarlijkste doelkansen van de bezoekers komen. Verhulst zweefde eerst een vrije trap uit zijn doelvlak. Even later hield hij ook Bolingi van een dubbele voorsprong. Pas in de toegevoegde tijd van de eerste helft kon Lokeren nog eens dreigen. Terki buffelde een vrije trap nipt naast.

Na de pauze wilde de thuisploeg dolgraag op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar het ontbrak Lokeren aan ideeën. Op de eerste twee speeldagen kwam Lokeren niet tot scoren en daar zou ook tegen Moeskroen geen verandering in komen. In de volledige tweede helft moest Bailly zelfs geen enkele keer ingrijpen.

Moeskroen wist dat de buit halverwege de tweede helft definitief binnen was. Na een snelle uitbraak trapte Mohamed de 0-2 prachtig binnen. Hij krulde zijn schot voorbij een kansloze Verhulst. Tien minuten voor tijd werden de kopzorgen van Maes nog een beetje groter. Persoons kwam te laat met zijn ingreep en mocht met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd richting de douche vertrekken.