Limbombe: 'Voordeel dat Brugge en Duivels in gelijkaardig systeem spelen'

1 weergaven

De enige nieuwkomer in de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor de oefeninterland op 27 maart tegen Saoedi-Arabië, is Anthony Limbombe. De 23-jarige middenvelder van Club Brugge ziet grote gelijkenissen tussen het Brugse spelsysteem en dat van de Rode Duivels.

"Ik ben heel blij met mijn eerste selectie. Mijn voordeel is dat Brugge in een 3-5-2 speelt, gelijkaardig aan het systeem van de Duivels. Daarvoor moet ik Ivan Leko bedanken", zei Limbombe op zijn eerste trainingsdag bij de nationale ploeg. "Ik had geen stress. Hier zijn is al een ervaring op zich."

Of Limbombe, in afwezigheid van Nacer Chadli, zijn kans krijgt op de linkerflank, durft hij niet te zeggen. "Dat weet ik niet. Ik moet me eerst en vooral tonen tijdens deze trainingsweek. Het niveau ligt hier heel hoog. Ik zal moeten knokken voor mijn plaatsje, maar ik ga alles geven."

Na een debuut op piepjonge leeftijd bij Racing Genk, moest Limbombe in 2014 vertrekken en zijn heil in het Nederlandse Nijmegen zoeken. Hij kwam er maandag nog eens op terug. "Ik was zestien toen ik startte bij Genk. Misschien was ik er fysiek nog niet klaar voor. Maar dat is verleden tijd. Ik moet Michel Preud'homme bedanken, die mij naar Brugge haalde en vertrouwen schonk."

Ondertussen kan Limbombe niet zomaar mee in de Jupiler Pro League, maar is hij er een smaakmaker. Met Rode Duivels als Eden Hazard en Kevin De Bruyne spelen is weer een nieuwe stap. "Voor een jonge speler is dat een droom. Het is mooi om hier te mogen zijn en om te kunnen trainen met zulke spelers", eindigde de Mechelaar.