Leander Dendoncker trekt naar Premier League

2 weergaven

Anderlecht verhuurt Leander Dendoncker tot het einde van het seizoen aan de Engelse promovendus Wolverhampton Wanderers.

Daarna is de Engelse club verplicht om de aankoopoptie te lichten. Na twee sterke seizoenen hoopte Dendoncker in 2017 al op een transfer en de nieuwe eigenaars van Paars-wit werkten één jaar later aan die wens mee. De 23-jarige WK-ganger weigerde eerder nog een overgang naar Olympique Marseille, maar op Transfer Deadline Day vond hij toch een werkgever in de Engelse Premier League.

Atlético Madrid volgde de Rode Duivel intensief en was bereid tot 20 miljoen euro te geven, maar na een minder vorig seizoen bekoelde de Spaanse interesse. Wolverhampton betaalt een som tussen 13 en 15 miljoen euro en moet die pas na het huidige seizoen overmaken aan de Brusselaars.

Door een speciale constructie wordt Dendoncker eerst officieel een seizoen uitgeleend. Het is een handig trucje dat clubs sinds de invoering van de Financial Fair Play wel vaker gebruiken om de transfersom over meerdere financiële boekjaren te spreiden. Dendoncker zou een contract getekend hebben van vier seizoenen.