Kortrijk herademt na thuiszege tegen STVV

1 weergaven

KV Kortrijk heeft voor het eerst in lange tijd opnieuw feest gevierd in eigen huis. De Kerels kwamen op 3-0 voorsprong onder hun nieuwe coach Glenn De Boeck, maar lieten STVV mede door hun mannetje meer nog terugkomen tot 3-2. De West-Vlamingen bibberden nog naar het slot, maar slaakte alsnog een diepe zucht na een lastige periode.

"Let's fight together": zo luidde het spandoek in Kortrijk voor de eerste thuismatch van Glenn De Boeck. De nieuwe coach ging de strijd aan met een spitsenduo Chevalier-Perbet. Kortrijk probeerde het heft in handen te nemen met een bedrijvige Chevalier. De Fransman snoepte Jorge Teixeira de bal af en probeerde zijn landgenoot en spitsbroer te bereiken. Zonder succes, maar een Truiens been zorgde toch nog bijna voor een doelpunt.

Een opwindende match kreeg het Guldensporenstadion alvast niet te zien, daarvoor voetbalden de teams iets te traag. Een uitglijdende Dimitri Goutas en de grasmat hielpen dan maar een handje. Perbet verraste Lucas Pirard met zijn opportunistische schot, goed voor zijn eerste doelpunt in Kortrijkse loondienst. De thuisploeg verzamelde nadien nog enkele kansjes, maar kon de voorsprong niet verder uitdiepen.

Damien Dussaut kwam na de pauze een bleke Elton Acolatse vervangen en pakte al snel uit met een zwieper. Thomas Kaminski moest de bal wegboksen. STVV zette druk de eerste minuten in de tweede helft, maar toch was het Kortrijk die met een verzorgde aanval opnieuw scoorde. Larry Azouni kreeg iets te veel ruimte en plaatste de 2-0 perfect in het hoekje. Legear reageerde door buitenom Lucas Rougeaux te gaan en kreeg een licht duwtje. Nathan Verboomen floot voor een strafschop en stuurde de verdediger met een tweede gele kaart naar de kleedkamers. Een zware beslissing, maar Kaminski kroonde zich tot held door de penalty van Legear te stoppen.

Het Guldensporenstadion herleefde, Stijn De Smet deed lustig mee. Hij fakete een uithaal en gaf een prachtige doorsteekpass aan de insnijdende Chevalier. De spits werkte in een scherpe hoek de 3-0 in doel. Yohann Boli verschalkte Bernard Kumordzi en wipte zijn enige goeie actie van de avond over Kaminski. De bal stuiterde weg uit de binnenkant van de baal, recht op de knie van Ouali en in diens eigen doel. Een eerredder, zo leek het.

Teixeira maakte echter met nog drie minuten te gaan een warrige corner af. Een plotse 3-2 in enkele minuten in het slotkwartier, waardoor het onverwacht bibberen werd voor Kortrijk. Teixeira slaagde erin om in de slotminuten opnieuw vrij te staan, maar het alles-of-nietsoffensief van STVV bracht geen soelaas meer.