Kalender Jupiler Pro League Play-Offs wordt maandagnamiddag onthuld

1 weergaven

Maandag vanaf 15u wordt de kalender van de Jupiler Pro League Play-Offs bekendgemaakt in het bondsgebouw in de Houba de Strooperlaan in Brussel.

Zondag pakte AA Gent ten koste van STVV het zesde en laatste ticket voor Play-Off 1. Daarin zullen verder competitieleider KRC Genk, Club Brugge, Standard, Anderlecht en Antwerp aantreden. Deze zes teams spelen na halvering van hun puntenaantal tweemaal tegen elkaar. Genk start met 32 punten, voor Club Brugge (28), Standard (27), Anderlecht (26), AA Gent (25) en Antwerp (25).

In groep A van Play-Off 2 nemen STVV, Charleroi, Eupen, KV Oostende, Westerlo (1B) en Beerschot Wilrijk, dat zaterdag in de promotiefinale in 1B aan het kortste eind trok tegen KV Mechelen, het tegen elkaar op. KV Kortrijk, Moeskroen, Zulte Waregem, Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Union zijn ondergebracht in Play-Off 2B. De teams beginnen met nul punten en kijken elkaar twee keer in de ogen. De winnaars van elke poule bepalen in één match welke ploeg Play-Off 2 wint.

De landskampioen verzekert zich van deelname aan de groepsfase van de Champions League. De vicekampioen treedt volgend seizoen aan in de derde voorronde van de Champions League. Als winnaar van de reguliere competitie is KRC Genk al zeker van de derde voorronde van de Europa League. Eindigt Genk bij de eerste twee, dan gaat dit ticket naar de nummer drie van Play-Off 1. De winnaar van het duel tussen (in theorie) het nummer 4 van Play-Off 1 en de Play-Off 2-laureaat pakt een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

De winnaar van de Croky Cup, AA Gent of KV Mechelen, is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.