AA Gent roteert en domineert

5 weergaven

Ondanks het feit dat AA Gent startte met een halve nieuwe ploeg greep het Kortrijk meteen naar de keel. Het leverde een snelle voorsprong en al bij al eenvoudige zege op.

Geen verrassingen bij de thuisploeg. Kagelmacher startte opnieuw nadat hij vorige week ontbrak door ziekte. Vijf nieuwe spelers bij AA Gent na de Europese opdracht. Onder andere Kvilitaia en Dejaegere kwamen in de ploeg. David en Yaremchuk begonnen op de bank.

De bezoekers begonnen het sterkste. Een vrije trap van Kums belandde nog in de muur, maar even voor het kwartier was het wel raak. Bezus recupereerde de bal en ging centraal recht op doel af. Na een knappe slalom langs Kovacevic lifte hij de bal over Jakubech in doel.

Nadien kwam er meer evenwicht in de wedstrijd, maar de thuisploeg kwam amper tot een kans. Enkel in het slot van de eerste helft moest Kaminski ingrijpen op een poging van De Sart.

Kortrijk kwam beter uit de kleedkamer. Op het uur kwam het dichtbij de gelijkmaker, maar een schot werd nog gekeerd op de lijn. Meteen nadien was het wel raak aan de overkant. Kovacevic verhinderde dat Kvilitaia een knappe actie af kon ronden. Na consultatie van de VAR ging de bal op de stip. Odjidja miste niet.