Genk stelt nieuwe aanwinst Junya Ito voor

2 weergaven

KRC Genk heeft de 25-jarige flankspeler Junya Ito voorgesteld. De Limburgse ploeg huurt Ito van de Japanse club Kashiwa Reysol. In het contract is er wel een aankoopoptie.

Volgens Genk is Ito anders dan de spelers die ze al hebben. De Japanner heeft veel snelheid en koppelt dat aan een groot loopvermogen. Voor Philippe Clement is dit weer een extra pion in het aanvallende spel van zijn ploeg. "Wij hebben veel wedstrijden van hem bekeken en kennen zo zijn kwaliteiten", vertelt Clement. 

De Japanse international krijgt wel genoeg tijd om zich aan te passen. "We hebben hem getest en hij zit net onder het gemiddelde van de groep, maar meestal hebben nieuwkomers een grotere achterstand dan hij. We zien wel dat hij basiskwaliteiten heeft, maar de lat ligt hier hoog. Daarnaast mogen ook niet vergeten dat hij in een andere cultuur terecht komt", zegt Clement. 

De coach heeft vertrouwen in Japanse spelers. "In het verleden heb ik al met Morioka mogen werken en heb daar goede ervaringen mee. In Sint-Truiden zijn de Japanners ook belangrijk. Het zijn allemaal jongens met een goede opleiding", besluit Clement. 

In de Japanse eerste klasse was Ito goed voor 23 doelpunten en 25 assists in 131 wedstrijden. Ondertussen is hij ook al international met tien caps en twee doelpunten. Ito is de tweede Japanner die voor Genk speelt na de populaire Takayuki Suzuki die van 2002 tot 2003 speelde voor de Limburgers.