Eupen haalt doelman bij RFC Luik

0 weergaven

KAS Eupen heeft zich versterkt met Romain Matthys. De jonge doelman komt over van RFC Luik, uit de eerste amateurdivisie. De 21-jarige doelman ondertekende een contract voor drie seizoenen bij de Panda's.

Afgelopen seizoen was Matthys nog een vaste waarde bij RFC Luik. Hij keepte in 32 officiële duels. Bij Eupen wordt hij de doublure was eerste doelman Hendrik Van Crombrugge. Die laatste aast wel op een transfer na enkele topseizoenen in Eupen.

De Oostkantonners zijn verheugd met de nieuwste aanwinst. "Romain is een jonge en getalenteerde doelman uit de regio. We zijn heel blij hem aan onze selectie te kunnen toevoegen. Het is een doelman die heel sterk is op zijn lijn en zijn verdediging stabiliteit bijbrengt. We zijn blij dat hij voor Eupen gekozen heeft en zullen hem bijstaan bij zijn verdere ontwikkeling", klinkt het bij algemeen directeur Christoph Henkel.

Matthys is al de zesde inkomende transfer voor de Panda's. Eerder verwelkomden ze al verdedigers Andreas Beck (VfB Stuttgart) en Menno Koch (NAC Breda), middenvelder Jens Cools (Pafos) en aanvallers Jon Bautista (Real Sociedad) en Flavio Campichetti (Macara).