Essevee krijgt goed nieuws over schorsing Olayinka en Walsh

1 weergaven

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft dinsdag goed nieuws gebracht voor Peter Olayinka en Sandy Walsh van Zulte Waregem.

Olayinka moet voor zijn drieste tackle op de kuit van Charleroi-middenvelder Marco Illaimaharita de wedstrijden tegen KV Mechelen (20/01) en Standard (23/01) geschorst toekijken. Daarnaast kreeg hij ook nog drie matchen met uitstel (tot 1 januari 2019) en een boete van 2000 euro.

Niet mals, maar de oorspronkelijke strafmaat was nog hoger. De Nigeriaanse aanvaller kreeg in eerste aanleg vier speeldagen schorsing plus een boete van 1600 euro. Zulte Waregem ging niet akkoord met die straf en ging in beroep tegen dat vonnis.

Ook Sandy Walsh, die in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (0-4) rood kreeg omdat hij aan de noodrem trok, haalde zijn gram. De vleugelverdediger van Essevee werd aanvankelijk bestraft met één speeldag schorsing en 400 euro boete, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelde dat de uitsluiting voldoende was. Zulte Waregem recupereert Walsh zo voor de belangrijke degradatietopper op het veld van KV Mechelen na de winterstop.