Club Brugge vraagt tevergeefs om uitstel in zaak Preud'homme

1 weergaven

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maakt vrijdag in de loop van de namiddag bekend welke sanctie Club Brugge-coach Michel Preud'homme krijgt. Zijn raadsmannen Hannes D'Hoop en Walter Van Steenbrugge vroegen om uitstel, de commissie wees dat verzoek af.

Preud'homme verzocht uitstel omdat hij met het oog op de wedstrijd van zondag in Anderlecht een training en een persconferentie wilde bijwonen. Ook scheidsrechter Luc Wouters en zijn vierde official werden verontschuldigd. "Preud'homme stond erop zich opnieuw persoonlijk te verdedigen, maar bevindt zich in een overmachtsituatie. De melding van beroep kwam pas donderdag rond de middag, dat is heel kort dag. Het is in deze zaak fundamenteel dat de getuigenissen van Preud'homme en de scheidsrechter gehoord worden", zei Walter Van Steenbrugge.

Het bondsparket vond niet dat een persconferentie en een training ingeroepen konden worden als overmacht. "De termijnen zijn wat ze zijn", klonk het, de Geschillencommissie Hoger Beroep was de mening van het parket toegedaan. De bondsprocureur hield voet bij stuk en vroeg net als in eerste aanleg twee weken schorsing. "Respect, beheersing en sportiviteit zijn normen en waarden die belangrijk zijn. Ik begrijp dat een trainer onder druk staat, maar deze gedragingen horen niet thuis op een voetbalveld. De aanvaardbare grenzen van emoties zijn overschreden. Waar eindigt het als iedereen zo reageert? Preud'homme heeft door zijn status bovendien een voorbeeldfunctie", verklaarde Chris Vandenbossche.

Door de vordering dreigt MPH de cruciale verplaatsing naar Anderlecht (23/04) en de thuiswedstrijden tegen KV Oostende (26/04) en Zulte Waregem (01/05) vanuit de tribunes te moeten volgen. De Geschillencommissie van de KBVB besliste dinsdag in eerste aanleg na een vurig pleidooi van Preud'homme en de getuigenissen van scheidsrechter Luc Wouters en zijn vierde official niets te weerhouden tegen de Brugse oefenmeester.