De Bock: 'Simons heeft het privilege om iemand onder de douche weg te jagen'

3 weergaven

Laurens De Bock is helemaal terug na een periode van blessureleed. In Het Nieuwsblad blikt hij terug op die periode en doet hij een boekje open over de Brugse kleedkamer.

De linksachter van landskampioen Club Brugge stond dit seizoen al drie maanden langs de kant. "Het begon eigenlijk al vorig seizoen voor Play-Off 1. Toen voelde ik wat pijn aan mijn knie, maar ik wou absoluut meedoen in de titelstrijd. Dit seizoen werd de pijn te erg. Achteraf bekeken had ik toen meer mijn verstand moeten gebruiken. Ik heb te snel te veel willen spelen. Gelukkig ben ik nu opnieuw fit", aldus De Bock.

Met zijn 4 seizoenen in dienst van Club is De Bock bijna een ancien bij Club. Toch is hij nog niet de grote patron in de Brugse kleedkamer. "Iedereen heeft zijn status, maar ik kom goed overeen met iedereen. Ik ga niet de douches binnenwandelen en een jonge gast wegjagen omdat hij onder mijn kraan staat. Dat privilege heeft Timmy Simons al", zegt De Bock lachend.

"In onze douches is er één kraan groter dan de andere. Een beetje zoals een regendouche. Als Timmy zich komt douchen weet iedereen dat die kraan voor hem is. Niet omdat hij die heeft opgeëist, maar omdat iedereen spontaan uit respect uit de weg gaat voor hem."