BAS sluit KV Mechelen uit voor Europees voetbal en Croky Cup

1 weergaven

Op woensdag 17 juli 2019 heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een tweede beslissing uitgesproken in de tuchtprocedure tegen YR KV Mechelen en anderen met betrekking tot de wedstrijd YR KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren van 11 maart 2018.

"Ter herinnering, het BAS besliste op woensdag 10 juli 2019 dat de degradatie niet meer kon worden opgelegd maar deed nog geen uitspraak noch over de schuldvraag noch over de sancties", zegt de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

"Vandaag deed ze dit wel en bevestigt ze de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal waarbij o.m. gesteld werd dat: YR KV Mechelen en 4 van haar bestuurders schuldig worden bevonden aan daden van competitievervalsing. De club wordt veroordeeld tot de hierna vermelde reglementaire sancties", vervolgt de KBVB.

De voetbalbond deelt mee dat: "Ingevolge de twee beslissingen zijn de sportieve gevolgen de volgende:
- YR KV Mechelen zal de competitie in de Jupiler Pro League aanvatten.
- YR KV Mechelen zal gedurende 1 seizoen niet kunnen deelnemen aan de Croky Cup."

"Het BAS legde eveneens als sanctie op dat YR KV Mechelen niet mag deelnemen aan een Europese competitie gedurende 1 seizoen. De KBVB zal UEFA hiervan informeren en zal alles in het werk stellen teneinde de 5 Europese tickets voor onze Belgische clubs te kunnen behouden. UEFA zal haar eigen tuchtprocedure volgen", luidt het.

"Deze beslissing is definitief. De KBVB zal verder geen commentaar geven", aldus de KBVB.