Anderlecht haalt nog een Rode Duivel naar België

89 weergaven

Vorige week werd bekend dat Club Brugge Simon Mignolet naar België haalde. Anderlecht zorgt nu ook voor een grote stunt en sluit Nacer Chadli in de rangen.

Een grote transfer van Anderlecht. Daar zaten de fans op te wachten en die hebben ze gekregen. Nacer Chadli speelt dit seizoen voor de ploeg van Marc Coucke. Chadli wordt een jaar gehuurd van de Franse ploeg, Monaco. Anderlecht probeerde Chadli in juni al te overtuigen maar op dat moment had Chaldi nog geen interesse in een terugkeer. Bij Monaco werd echter duidelijk dat hij niet op veel speelminuten moest rekenen en dus kwam Anderlecht weer aankloppen. 

Anderlecht bouwt weer aan de weg naar boven. Het project van Vincent Kompany richt zich vooral op de jongeren, wat duidelijk te zien was in de eerste drie competitiewedstrijden van paars-wit. Nu ook enkele ervaren spelers gehaald zijn, lijkt een evenwichtige mix aanwezig in het Astridpark. Daarmee zitten de transferactiviteit er volgens Marc Coucke op.

"Nacer heeft niet alleen kwaliteiten als speler, maar is ook polyvalent, heeft kracht, présence en vooral ervaring. Die is nodig om onze jeugd optimaal te laten ontwikkelen", zegt voorzitter Marc Coucke.

Sportief manager Michael Verschueren sluit zich bij zijn voorzitter aan. "Met de komst van Chadli kunnen we de verwachtingen van de fans inlossen. De ervaren spelers zijn een investering om de jongeren naar een hoger niveau te tillen."

Het huiswerk mag dan wel af zijn en de lijn moet nu worden doorgetrokken op het veld, al vraagt Coucke nog geduld. "Ik weet niet of we binnen twee dagen, twee maanden of twee jaar succesvol gaan zijn. Wat wel zeker is, is dat dit de goede weg is. Ons inkomend huiswerk is af, anders blokkeren we de jeugd, wat we net willen vermijden. Hun evolutie is prioritair", besluit Coucke.