Waterloo Ducks en Dragons houden elkaar in evenwicht

1 weergaven

De topper van de tiende speeldag in de Audi Hockey League tussen leider Waterloo Ducks en regerend landskampioen Dragons is uitgedraaid op een 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling en de zeges van Racing, Gent en Léopold komt de top 5 in het klassement nu binnen de drie punten.

Dragons was voor rust dominant en kwam op voorsprong door een treffer van Thys (24.). Na rust kwamen de Waterloo Ducks echter beter in de partij, en Gougnard (62.) maakte vanuit een strafcorner gelijk.

Racing toonde zich intussen de beste op het veld van Beerschot (1-2). Ze komen in de tussenstand terug tot op één punt van Waterloo, met wel nog een duel meer gespeeld.

Gent verloor woensdag een eerste keer dit seizoen, maar kon zich zondag herstellen. De mannen van Pascal Kina namen de maat van Daring (1-2) en komen zo terug tot op twee punten van de leider.

Ook Léopold profiteerde van de situatie door met 5-3 te winnen van rode lantaarn Pingouin. Zij tellen, net als Dragons, drie punten achterstand op Waterloo. Vicekampioen Herakles leed al zijn vijfde nederlaag van het seizoen, bij Braxgata (3-2). Leuven ten slotte bleef in het sukkelstraatje met een 1-5 nederlaag tegen Orée.