Watducks blijven aan de leiding, Gantoise valt uit top vier

3 weergaven

Op de elfde speeldag van de Audi Hockey League hebben de Watducks zondag met 3-2 gewonnen van Leuven. De club uit Waterloo blijft zo aan de leiding staan.

Racing Brussel, dat een wedstrijd meer telt, kon dankzij winst tegen Gent (3-2) tot op één punt van de leiders komen. Gent valt voor de eerste maal dit seizoen uit de top vier. Voor Racing was het een moeilijke wedstrijd tegen seizoensrevelatie Gent. De club uit Brussel kwam in de eerste helft achter te staan na doelpunten van Achille de Chaffoy en Cédric Charlier. De manschappen van Xavier Reckinger wisten die achterstand echter op korte tijd om te buigen dankzij doelpunten van Juan Aguilleiro, Etienne Tynevez en Martin Lambeau.

De Dragons, nummer drie in het klassement, zetten hun opmars verder tegen Daring Molenbeek, dat met 4-0 onderuit ging in Brasschaat. Orée, dat nochtans een goede seizoensstart kende, lijkt niet uit de impasse te geraken. Zo verloor de club uit Sint-Pieters-Woluwe thuis met 1-3 tegen Herakles. Orée staat nu zesde met twee punten voorsprong op Braxgata, dat won op het veld van rode lantaarn Pingouin.

Op de twaalfde speeldag, de laatste voor de winterstop, staat er met de wedstrijd tussen de Watducks en Gent een interessant duel op het programma.