Halve finales kunnen nog alle kanten op

1 weergaven

De titelstrijd in de Belgische hockeycompetitie ligt nog helemaal open. De heenwedstrijden van de halve finales in de play-offs bleven onbeslist. Titelverdediger Dragons geraakte in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Léopold. De Antwerpse derby tussen Herakles en Beerschot eindigde in Lier op 3-3.

Dragons kende een moeilijk seizoen, maar de landskampioen uit Brasschaat tankte vertrouwen door in de kwartfinales kersvers Europees kampioen Watducks uit te schakelen. In de thuismatch tegen Léopold zette Florent Van Aubel met zijn elfde treffer van het seizoen de Antwerpse topclub op voorsprong.

Tommy Willems leek de zege in het laatste kwartier over de streep te trekken door de 2-0 te scoren. Maar Léopold sloeg na twee simultane uitsluitingen bij Dragons genadeloos toe. De Brusselaars buitten het nummerieke overtal perfect uit en keren dankzij Manu Brunet en Nicolas Poncelet met een 2-2 draw terug naar Ukkel.

Herakles keek al snel tegen een achterstand aan voor eigen publiek. Nick Catlin zette Beerschot op voorsprong. In de tweede helft maakte Lucas Rossi er zelfs 0-2 van. Herakles speelt gastheer voor de finalematchen op 11 en 12 mei en had zijn zinnen dus gezet op het finaleticket.

De snelle aansluitingstreffer van Stephen Jennes was dan ook een godsgeschenk voor de Lierenaren. Andy Bull bracht Beerschot wel nog op 1-3, maar in het slotkwart zetten Amaury Keusters en Nick Haig de scheve situatie recht. Met een 3-3 eindstand blijft alles speelbaar voor de terugwedstrijd in Kontich.

De terugwedstrijden worden zondag om 15u00 op gang gefloten.