Geen winnaar in topper

5 weergaven

De topper tussen La Gantoise en Waterloo Ducks, leiders in respectievelijk groep A en B van de Belgische hockeycompetitie, is in Gent op een 2-2 gelijkspel geëindigd. Omdat Léopold wel wist te winnen bij Herakles (1-4), neemt de landskampioen uit Ukkel de leidersplek over van La Gantoise in poule A.

Gauthier Boccard (30.) brak voor de Watducks de ban, maar lang genoten de bezoekers niet van de voorsprong. Marco Miltkau (34.) bracht La Gantoise voor eigen publiek langszij.

Het tweede bedrijf kende een gelijkaardig verloop. Opnieuw klommen de Waals-Brabantse bezoekers op voorsprong, dit keer via Victor Charlet (40.). In het slot hield Juan Manuel Saladino (66.) de ongeslagen status van La Gantoise staande. Desondanks verloor de ploeg van Pascal Kina zijn leidersplek in groep A aan Léopold. De landskampioen klopte Herakles met 1-4 in Lier en staat met 19 punten (6 zeges, 1 draw en 1 nederlaag) op kop. La Gantoise (18 ptn) volgt op een punt.

Orée Woluwe versloeg Beerschot (1-2) en blijft met 16 punten derde. Dragons, met 13 punten vierde in de poule, en Antwerp deelden de buit na een spektakelrijke derby (4-4). Braxgata (12 ptn) kruipt na een 1-0 thuiszege tegen Leuven dichter bij de top vier. Namen werd in Ukkel een 7-2 nederlaag aangesmeerd door Racing en blijft puntenloos achter in groep A.

Ondanks het gelijkspel in Gent behoudt Watducks na zeven speeldagen zijn eerste plek in groep B. Met 16 punten bedraagt de voorsprong op Racing (14) twee eenheden. Nadien volgen Beerschot (13), Leuven (8), Herakles (7) en Antwerp, dat tegen streekgenoot Dragons zijn eerste punt pakte dit seizoen.