Beerschot en Gantoise grote winnaars van het weekend

5 weergaven

Beerschot heeft op de vijfde speeldag in groep B van de Belgian Hockey League met 2-4 gewonnen bij Waterloo Ducks, de leider in de poule. In groep A klopte La Gantoise zijn eerste achtervolger Orée met 4-2. Het werd zo de tweede grote winnaar van het weekend.

De Watducks waren tot nu toe ongeslagen dit seizoen. James Carson (2, 46.) bracht de bezoekers twee keer op voorsprong, maar Quentin Van Lierde (22.) en John-John Dohmen (51.) maakten telkens gelijk. Pas in het slot maakten Maxime Capelle (64.) en Gaëtan Perez (70.) het verschil. Beerschot nadert dankzij de zege tot op twee punten van de Watducks. Racing won in groep B met 6-1 van Antwerp, Herakles ging met 0-3 winnen bij Leuven.

La Gantoise won de topper in de andere groep. Etienne Tynevez (7.) en Leandro Tolini (12.) brachten de Gentenaars op voorsprong, Tomas Domene (22, 31.) scoorde twee keer op strafcorner en hing de bordjes gelijk. In de tweede helft bezorgden Guillaume Hellin (49.) en Emile Esquelin (64.) de thuisploeg de zege. Leopold ging met 3-4 winnen bij Braxgata, Dragons klopte Namen met 7-0.

De competitie herneemt pas weer op 10 november, de komende weken staan de olympische kwalificaties op het menu.