Veelwinnaar Van der Poel kijkt uit naar Ronde van Turkije

2 weergaven

Na zijn zege in de laatste manche van de Telenet Superprestige in Middelkerke fietst van der Poel zondag nog in Hulst. Vanaf 21 februari is hij aan de slag op de weg in de Ronde van Turkije.

Deze week pikte Van der Poel nog een korte skivakantie mee. "Ik ging skiën, maar dat had alvast geen nefaste gevolgen voor mijn conditie. Als je skiet, ben je ook wel intensief bezig. Naar mijn laatste cross in Hulst kijk ik uit en donderdag start mijn wegseizoen. Ook daar heb ik zin in. Ik heb er alvast een topseizoen opzitten en hoop in Turkije de lijn door te trekken."

"Het loopstuk maakte het wel heel zwaar vandaag. Misschien had die passage beter niet in het parcours gezeten. Ik ben blij dat ik die acht op acht heb behaald. Ook al begon de cross niet zo schitterend voor mij. Ik sloeg tijdens de eerste passage aan de zandbak immers tegen de vlakte. Die zandbak had men net voor onze wedstrijd netjes gefreesd en dat zorgde dus voor problemen. Maar dat was natuurlijk mijn eigen schuld. Ik ging er net iets te gretig naartoe. Michael Vanthourenhout naderde in de slotronde nog, maar ik hield hem wel in het oog en liet hem niet te dicht komen."

VANTHOURENHOUT TEVREDEN MET TWEEDE PLAATS

Omdat Mathieu van der Poel de laatste ronde al met zijn gedachten op de cross van zondag in Hulst was verzonken, kwam Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) nog fel opzetten in Middelkerke. De Nederlander hield de West-Vlaming echter wel goed in het oog en kon zo toch ruim afgescheiden winnen. Vanthourenhout toonde zich best tevreden met de dichtste ereplaats.

"Tijdens de laatste looppassage zag ik plots Mathieu van der Poel voor mij. Ik gaf meteen alles, maar net op dat moment ging ook hij versnellen en wist ik wel dat ik enkel nog beslag kon leggen op de tweede plaats", verklaarde Vanthourenhout. "Ik ben best tevreden met dat resultaat. Van der Poel was ten val gekomen in de eerste ronde, maar bij ons werd er geen echte snelheid gemaakt om hem op achterstand te zetten. Daardoor kon Mathieu gemakkelijk terug komen. Toen hij versnelde, was het meteen over. Ikzelf wou er alles aan doen om tweede te worden, maar zat gevangen in een net van drie Telenet-Fidea-renners. Uiteindelijk vond ik toch een gaatje en kon ik alleen op pad gaan."

AERTS WIL 30 PODIUMPLAATSEN

Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) gaf eerder deze week al aan dat hij niet meer rekende op een eventuele eindzege in de Superprestige. Enkel een offday van Mathieu van der Poel had er nog voor kunnen zorgen dat Aerts alsnog voorbij de Nederlander zou gaan. Aerts werd derde in Middelkerke en tweede in de eindstand.

"In zo'n mooi weer verwacht je niet zo'n zware cross. Bepaalde passages lagen er echt heel modderig bij", reageerde Aerts. "Die loopstroken waren er voor mij net iets te veel aan. In het begin maakte ik te veel foutjes, maar naarmate de cross vorderde, kwam ik er door. Kevin Pauwels was op een gegeven moment bij ons groepje komen aansluiten en dat was voor mij wel het signaal om toch verder te knokken en te gaan voor een nieuwe podiumplaats. Ik stelde eerder dat ik graag 30 podiumplaatsen zou behalen dit seizoen, wel ik sta nu op 29. In Hulst kan ik zondag mijn doelstelling behalen."