Van der Poel pakt 8 op 8 en evenaart record

2 weergaven

Mathieu van der Poel heeft de Telenet Superprestige in Middelkerke gewonnen en zo alle manches van het afgelopen seizoen op z'n naam gezet. Hij evenaart daarmee het record van Sven Nys.

Nys deed hem dit huzarenstukje al eens voor in het seizoen 2006-2007. Bij het ingaan van de derde ronde had Van der Poel z'n kloofje geslagen en daarna begon hij aan een lange solo na een valpartij in de zandbak in ronde 1.

De Nederlander trok de vierde ronde in met een voorsprong van 15 seconden op Michael Vanthourenhout. Quinten Hermans volgde als derde op 17 seconden. Het duo Toon Aerts en Gianni Vermeersch kreeg daar al 22 seconden aan de broek. Achter de wereldkampioen vormde zich half cross een groepje met Toon Aerts, Quinten Hermans, Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout. Pidcock had op zijn beurt het gezelschap gekregen van de afscheidnemende Kevin Pauwels, in de strijd om de zesde plaats.

Michael Vanthourenhout ging op twee ronden van het einde alleen op weg bij z'n metgezellen. Zijn teamgenoot Kevin Pauwels was ondertussen al aangesloten bij met Toon Aerts, Quinten Hermans en Lars van der Haar. Bij het ingaan van de slotronde telde de wereldkampioen 15 seconden voorsprong op Vanthourenhout. Toon Aerts hing op stek drie op een halve minuut. Lars van der Haar en Quinten Hermans kregen daar 45 seconden aangesmeerd.

Mathieu van der Poel kende geen problemen meer en boekte zo zijn 31ste zege van het seizoen terwijl Michael Vanthourenhout zijn tweede plaats veiligstelde. Het is zijn vierde opeenvolgende zege in de Noordzeecross. Zondag beëindigt de wereldkampioen zijn seizoen in Hulst.

In de eindstand van de Telenet Superprestige zet de 24-jarige Van der Poel een perfecte score van 120 punten neer. Toon Aerts eindigt tweede, de Nederlander Lars van der Haar derde.