Van der Poel jaagt op record van Nys

3 weergaven

Mathieu van der Poel blijft ongeslagen in de Superprestige en telt nu een zeven op zeven. Volgende week in Middelkerke mikt hij voluit op een acht op acht. "Dat is een record dat ik wel graag wil delen", klinkt het bij de Nederlandse veelvraat.

Sven Nys is de enige die er tot op heden in slaagde om in hetzelfde seizoen alle manches van de Superprestige te winnen, dat was in het seizoen 2006-2007. "Nu ik zo dicht bij dat record ben, wil ik dat graag ook realiseren", aldus Van der Poel na afloop van zijn zege in Hoogstraten die hij niet cadeau kreeg.

"Het was een heel lastig en verraderlijk rondje door de modder en het vele water", sprak hij. "Er lagen veel sporen die je niet meer kon zien en je moest wel opletten. Iedereen maakte hier foutjes daardoor. Toen ik mijn eerste demarrage deed, kreeg ik af te rekenen met een lekke band en moest ik wisselen. Toon keerde terug en ik bleef hem onder druk zetten. Uiteindelijk lukte het wel om bij hem weg te rijden en pak ik de zege. Daar ben ik blij, want ik houd wel van dat kistje aardbeien dat je hier cadeau krijgt."

Tijdens de wedstrijd knalde broer David tegen een paaltje en moest hij de strijd staken. Hij werd van het parcours gebracht met een draagberrie. "Ik zag een fiets van onze ploeg staan, maar wist niet wat er gebeurd was. Daarna zag ik David nergens meer in de cross en kon ik één en ander wel aan elkaar linken. Het is spijtig voor hem, maar ik zag hem daarnet. Hij kon nog wandelen, dus het zal wel meevallen."

Toon Aerts moet vrede nemen met een tweede plaats: "Vermoeidheid begint te wegen"

"Ik maakte te veel fouten", verklaarde Toon Aerts zondag na zijn tweede plaats in Hoogstraten. "Stilaan begint de vermoeidheid toch wel door te wegen."

Aerts zag Van der Poel een eerste keer wegrijden iets voor halfweg cross, maar hij raakte terug op zijn wiel. Daarna versnelde de Nederlander opnieuw, net op een moment dat de Belgische kampioen ten val kwam. "Ik voelde dat ik Mathieu zijn niveau vandaag wel benaderde", aldus Aerts na afloop. "Zeker nadat ik een eerste keer terugkeerde, maar ik maakte te veel fouten en op dit parcours met een aantal verraderlijke stroken maakte dat het verschil. Op die stroken liep het voor mij mis op het einde. Om eerlijk te zijn: op het einde van de cross was het goede gevoel wat weg. Dan moest ik echt bijten. Een kort moment van concentratieverlies kan dan doorslaggevend zijn. Ik maakte te veel fouten en ik denk dat de vermoeidheid na een slopend seizoen toch wel serieus begint toe te slaan."

Ploegmaat Corné van Kessel toonde zich bijzonder verheugd met een derde plaats. "Het was een mooie wedstrijd. Ik leverde een lange strijd met Eli om de derde podiumplek", zei hij. "Ik slaagde erin mijn tempo aan te houden in de slotronde en wist op die manier die derde plek te bemachtigen. Dit doet heel veel deugd. Ik voel mij al een lange periode goed. Dan is het fijn dat ik alle werklust beloond zie met een podiumplek. Dit biedt ook mooie perspectieven voor de komende wedstrijden."